Kireç sökücü kimyasal endüstriyel ısıtma soğutma sistemleri konsantre kireç sökücüler ile kireç temizleme ve silis temizliği yapılır. Sektörel olarak su sistemlerinde kireç temizliği için pas ve kireç sökücü kullanılır. Soğutma veya ısıtma sistemlerinde ve evsel kullanımlarda endüstriyel kireç çözücü karşımıza çıkar. Oldukça çok çeşitli ham madden konsantre inhibitörlü kireç çözücüler ve Konsantre kireç ve tortu çözücü üretmek mümkündür.
Kireç sökücüler ve kireç çözücüler çeşitleri ile kireç temizleme
Kireç sökücüler kullanım alanlarına göre ayrılırlar. Sistem metal durumuna göre farklı kireç çözücüler vardır. Endüstriyel inhibitörlü kireç sökücüler 2 tipe ayrılır hassas metal olan sistemler ve olmayan sitemler. Burada endüstriyel kireç çözücü içeriğinde inhibitör işe yaramaz. Bakır yada alüminyum olan bir sitemde pas ve kireç sökücü içindeki inhibitör kullanmak önemlidir. Ama daha önemli olan inhibitörlü kireç çözücüler içinde kullanılan asitin çeşidi ve karışım türevidir. Kireç sökücüler içinde kullandığınız asit bu metallere uyumlu değil ise inhibitör hiçbir işe yaramaz. Sistem bilginiz yok ise her sistem için kullanılabilen endüstriyel konsantre güvenli endüstriyel min50-safe kullanınız. Bakır ve alüminyuma zarar vermeyen endüstriyel kireç çözücü kimyasal tipidir.
Hassas metal içeren sistemler için konsantre kireç sökücüler.
Hassas metal içermeyen sistemler için konsantre kireç çözücüler.
Hava araçları uçak ve benzerleri için kireç sökücüler.
Kireç sökücüler kullanımı sonrası asidik ürünlerde kireç çözücüler sonrası pasivasyon ürünleri.
Kireç temizleme için yapıya göre kireç sökücüler ayrımı
Burada kireç sökücüler ayrımı yapar iken yapılarına göre ayrım yapalım ki anlamanız kolay olsun.
Toz konsantre kireç sökücüler.
Sıvı konsantre inhibitörlü kireç çözücüler.
Hassas metal içeren sistemler için konsantre kireç sökücüler ile kireç temizleme
Hassas metal algınız metal ve plastik hariç tüm metaller bu gruba girer. Kaplamalı metaller de bu gruba dahildir. Bu grup için kullanılacak pas ve kireç sökücüler hassas metal kireç çözücüler grubundadır. Örneklemek gerekir ise alüminyum, bakır, kurşun veya zamak içeren su sistemler diyebiliriz.
Hassas metal içermeyen sistemler için kireç çözücüler ile kireç temizleme
Plastik boru ve metal ( demir) boru olan sistemler için kireç sökücüler kullanımı. Bu sitemlerde normal inhibitörlü kireç çözücüler kullanılır.
Uçak veya hava taşıtları için kireç sökücüler ile kireç temizleme
Bu tür kireç sökücüler uçak iç dolaşım veya su sistemleri var ise bunlarda kullanılır. Kahve makineleri veya çay otomatları içinde bu tip kireç sökücüler kullanmak mümkündür.
Kireç sökücü ve endüstriyel kireç çözücü nedir?
Kireç temizleme pas ve kireç sökücü çeşitleri endüstriyel sanayide su sistemlerinde kullanılır. Aynı zamanda su taşıma hatlarında klimalarda ısıtma soğutma sistemlerinde buhar kazanlarında ve çiller sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Konsantre kireç sökücüler sanayide birçok asit türevi ile formülüze edilmektedir. Fakat tercih edilmesi gereken ürünlerin sistemdeki metallerin tam bilinmesine göre formülüze edilmiş tesisat kireç çözücü ürünler tercih edilmelidir. Yani kullanılacak pas ve kireç sökücü bütün metallerin bakır, pirinç ve alüminyum gibi cinslerine göre endüstriyel kireç çözücü formülüze edilmelidir. Sistemde ki belirtilen metallere zarar vermeden kireci de söke bilmelidir. Sistemsel kullanımları periyodik bakımları ve kullanılacak ortama göre de konsantre kireç sökücü formülasyonları mümkündür.
Kireç nasıl oluşur? Konsantre Kireç çözücü ve inhibitörlü kireç sökücü kullanmadan önce nelere dikkat edilir.
Su içerisinde bulunan Kalsiyum ( kalsiyum karbonat, CaCO3 ), Magnezyum ( magnezyum karbonat MgCO3 ) sıcak soğuk dengesi bozulduğu anda belli ısılarda kristalize olur. Kireç oluşumu bu aşamada meydana gelir. Yani şu anlama gelir. Suyu istediğiniz kadar filtre edin istediğiniz kadar yumuşatın istediğiniz tüm dış varyasyonları deneyin. Ters ozmos sisteminden tutun iyon tutucu sistemlere kadar mıknatıs sistemlerine kadar hepsi aslında su sistemlerinde kireç oluşumunu önlemeye yetmez.
Kireç oluşumu aşamaları
Kireç sıcak suyun 30 derece ve üstü sıcaklıklarda soğuk metal ile teması esnasında oluşur. Kalsiyum (kalsiyum karbonat, CaCO3), Magnezyum (magnezyum karbonat MgCO3) su soğukken suda çözünmüş halde kalır. Fakat su ısındıkça bu maddelerin bir kısmı kristalize olup katı şekle dönüşmesi ile kireç oluşumu başlar.
Kireç oluşumları su sıcaklığı yaklaşık 28°C - 40°C civarında başlar. Su ısısı ne kadar artar ise kireç oluşumu’da aynı hız ile artmaya devam eder. Su ısındıkça Sadece kendisi buharlaşır. Su içerisinde katılaşan (kalsiyum karbonat, CaCO3), Magnezyum (magnezyum karbonat MgCO3) mineralleri sistem içerisinde kalır. Siz su kayıplarında su ilavesi yapar iken aynı sisteme kireç ilavesi’de yapmış olursunuz.
Kireç oluşumu örnek
Kireç oluşumu aynı anda meydana geldiği yerler evimizdeki çaydanlıklar, buhar kazanları, buhar jeneratörleri ve su soğutma kuleleridir. Su ısınmaya başladığında kireç oluşumu ve buharlaştığında kireç kalıntıları sistemde bulunur. Kireç oluşumu ve kireç temizliği ile ilgili çözümler sanayi dalları ve sanayi tesisleri için değişkenlik göstermektedir. Kireç ile mücadelede başlıca yol suyun içerisine katkılardan geçer. Yani sistem suyuna direk önleyiciler in ilavesi veya içeriye giren suyun iyon ize edilmesi yöntemleri ile mücadelesi mümkündür.
Burada ilave edilecek ürün su içerisindeki(kalsiyum karbonat, CaCO3), magnezyum (magnezyum karbonat MgCO3) iyonlarını bağlayıp kireç oluşumunu ısı içerisinde izole etmelidir . Sistem suyuna sürekli dozajı şarttır. Ürünün sistem kurulumu gerektirmez. Bir pompa yardımı ile sistem suyu kaybı ve ilaveleri hesaplanarak sisteme kireç önleyici olarak ilave edilmesi gerekir.
En güçlü kireç sökücü ve endüstriyel kireç çözücü ile kireç temizleme sisteme göre nasıl yapılır.
En güçlü Kireç sökücü sistem özelliklerine göre içeriğindeki asit çeşitleri ve kullanılacak yüzeylere göre türleri belirlenmiştir. Su sistemlerinde ve buhar sistemlerinde eşanjör olmayan sistemlerde en güçlü kireç sökücü türevi farklıdır. Hassas metallerin olduğu yüzeydeki en güçlü kireç sökücü türü farklıdır. Hassas metaller için üretilen endüstriyel kireç çözücü ürün her sistemde kullanılabilir. Fakat normal sistemler için kullanılan en güçlü kireç sökücü hassas metallerin olduğu sistemlerde kullanılamaz.
Su sistemlerinde en güçlü kireç sökücü kullanılmadan önce bazı değerlere dikkat edilmelidir. Su dolaşım seviyesi netleştirilmelidir. Sistem doluluk ile su dolaşım seviyesi farklıdır. Karıştırmayınız konsantre kireç sökücüler kullanımınız bu karışıklık ile 3 kat artabilir. Uçak ve benzeri yerlerde kireçlerin temizliği için kullanımları farklılıklar gösterir.
İnhibitörlü kireç sökücü alüminyum ve bakır hassas metal bulunan sistemler için endüstriyel kireç çözücü MİN-50H
Kireç temizleme öncesi sistem özellikleri kontrol edilir. Sistemde bulunan metaller galvaniz kaplı, eşanjör ve alüminyum plakalar bulunan sistemler. Yada bakır veya pirinç borular bulunan sistemler ise konsantre bakır kireç sökücü min-50h adlı ürünümüz kullanılır. Sistem suyu miktarı ölçülmeli ve kireç temizleme için dolaşım miktarı kesin olarak belirlenmelidir. Daha sonra uygun inhibitörlü en güçlü kireç sökücü kimyasal dozaj miktarı ile sisteme verilerek güvenle dolaştırılması yapılmalı. Hassas metal en güçlü kireç sökücü ürünler çok daha güvenlidir. Sistem bilginiz yok ise kesinlikle hassas metal endüstriyel kireç çözücü önerilir.
Endüstriyel kireç sökücü Min50 ürünlerinin endüstriyel kireç çözücü olarak kullanımı
Endüstriyel kireç çözücü ürünler sistem su miktarı hesaplanmalı ve sistem dolaşım miktarına düşürülmelidir. Yani sisteminizde 10 ton su var ise sistem dolaşım miktarı ortalama 1500 veya 2000 kg gibidir. Sistem üreticimiz ve kazan imalatçımız ile görüşüp net sistem dolaşım miktarınızı öğrenebilirsiniz. Bu şekilde inhibitörlü kireç sökücü kimyasal kullanılmalıdır.
Endüstriyel kireç çözücü kullanımı sistem dolaşım miktarı suyunun % 10 u kadardır. Endüstriyel kireç çözücü belirtilen oranda ilave ile gerçekleştirilmelidir. Yani kısaca sisteminizde ortalama 1500 kg su var ise 150 kg kireç sökücü kimyasal ilavesi yapılır.
Kireç temizleme için sistemde en güçlü kireç sökücü ortalama 6 saat süresince dolaştırılması yapılmalı. Sistemde dolaşım esnasında seçilecek endüstriyel kireç çözücü nün en önemli özelliği şudur.
Kireç yosun ve diğer elementleri inhibitörlü ürün ile parça parça sökmesi tercih edilmez. Çünkü çözülen parçaların çamurlaşma olmamış ise sistem tıkanıklıklarına sebebiyet verir. Bu nedenle sistemde kullanılacak endüstriyel kireç çözücü ürün sistemdeki kireç pas yağ veya yosun tabakalarını çamur haline getirmelidir. Sistemde tıkanıklık yaratmadan inhibitörlü kireç sökücü kimyasal ile kireci çözmeyi sağlaması en önemli unsurdur.
Kireç sökücü ve endüstriyel kireç çözücü ürünlerin risk ve güvenlik tanımları
Endüstriyel kireç çözücü kimyasal genellikle asit bazlıdır. Bu nedenle inhibitörlü kireç sökücü kimyasal buharının solunmaması el ve cilt temasından kaçınılması gerekmektedir. Endüstriyel Kireç çözücü alımı yapılırken sistem risk tayini yapılmalı ve özel katıklar içeren koruyucu inhibitörler ile kombine formülasyonlar tercih edilmelidir. Standart kullanımlarda ürünün sistemden çıkışından sonra sisteme su ilavesinde gerekli korozyon önleyici katıkların ilavesi gerekiyor ise yapılmalıdır.
Kireç çözücüler ile kireç temizleme sonrası pasivasyon veya nötürleme ihtiyacı
Kullanılan Endüstriyel kireç çözücü kimyasal eğer pasivasyon yapılması gerekiyor ise uygun pasivasyon çözeltisi kullanılan pas ve kireç sökücü asite göre değişmektedir. Sistem boşaltılmadan yada sistemde % 10 un altında endüstriyel kireç çözücü sökücü var ise pasivasyon riskli konuma gelmektedir. Aşırı gaz çıkışı ve sistemde gaz sıkışmalarından kaynaklanabilecek sorunlar delinmeler ve sistemin kullanılmaz hale gelmesi olasıdır.
Eski sistemlerde endüstriyel kireç çözücü kullanımı önerilmemektedir. Çünkü sistem kireç ile delinen yerler tıkandığı için kireç sökülünce eski sistemler su kaçırmaya başlayacaktır. Sistem analizi tam yapılmalı ve doğru pas ve kireç sökücü uzmanlar tarafından seçilmelidir.
Konsantre kireç sökücü msds ve kireç çözücü msds ve sds.
Endüstriyel kireç çözücü konsantre ürünler onaylı sds veya msds bilgileri TSE onaylı msds yazıcıları tarafından yazılmış olmalıdır. Farklı kalorifer petek kireç temizleyici ve çeşitleri ile ilgili sds leri isteyiniz. Kireç temizleme için endüstriyel Kireç çözücü ürünlerde belirtilen uyarı ve risk ibarelerine uyunuz. Kireç temizleme için kireç sökücü uygulama esnasında seçilecek pompa ve güvenlik ekipmanlarına özen gösteriniz. Uygulama esnasında endüstriyel kireç çözücü ph ları kontrol edilmelidir.
Endüstriyel kireç çözücü ürünlerin fiyatı ve ambalaj ticari takdim şekilleri.
Bazı ürünlerin ütü kireç temizleme gibi bazı ürünlerde toz kireç çözücü türleri vardır detaylı bilgi alınız. Uçak pas ve kireç sökücü toz ürünler de ambalaj bilgileri farklıdır. Pas ve Kireç sökücü fiyatları 5.00 TL den başla. 115,00 TL arasında konsantre kireç çözücü fiyatları değişmektedir. Ürünlerin özellik ve içeriğine göre kireç sökücüler fiyatları farklılıklar gösterebilir. Kireç çözücüler içerik de kullanılan inhibitör ve uygulama asit fiyatı değiştirmektedir.
Kireç temizleme küçük sistemler için konsantre kireç çözücü 30 kg pe bidon şeklinde inhibitörlü ürün alınabilir.
Orta sistemler için konsantre inhibitörlü kireç sökücü 210 kg varil endüstriyel kireç sokucu satın alınabilir.
Kireç temizleme büyük sistemler için konsantre kireç çözücü 1000 litre IBC tank olarak sipariş verilebilir.
Toptan konsantre kireç çözücü alımları 16000 kg tanker şeklinde konsantre inhibitörlü endüstriyel ürün kullanıma sunulmuştur.
Kireç temizleme için toz kireç sökücüler için bilgi alınız. Çünkü toz kireç çözücüler kimyasal siparişe göre temin edilmektedir.
Kireç çözücüler harici diğer ürünlerimizde sizlerin aradığı ürünler olabilir.
Sistemsel veya fabrikanızda yağ temizliklerini Boyaya ve epoksiye zarar vermeyen yağ sökücü ile yapabilirsiniz. Sistemlerimizde veya metaller iniz de pas var ise pas sökücü ürünlerimiz ile çözüm bulabilirsiniz. Boya yenileme veya eski boya sökmek için boya sökücü ürünlerimizi kullanabilirsiniz. Boya yapmadan önce boyanın daha kaliteli olması için metal Yüzey hazırlayıcı ürün kullanmanız gereklidir. Zemine dökülmüş veya kazara dökülmüş yağ ve yağ atıkları için ağır yağ sökücü ürün kullanmanızı öneririz. Kazara boru veya yanlış yere dökülen beton veya çimento atıklarını beton sökücü ürün ile temizleyebilirsiniz.
Önerilerimiz
Eski bakır veya üretimde kullandığınız Bakırları bakır parlatıcı ile eski haline getirebilirsiniz. Kumaş üretimi esnasında karşılaştığınız leke ve yağları leke sökücü ile temizleyebilirsiniz. Mutfaklarınız da kullandığınız temizlik ürünü bulaşık sıvısı ve benzeri ürünleri endüstriyel mutfak hijyen ve temizlik ürünleri temin edebilirsiniz. Çalışma esnasında el ve cilt için yağ sökücü ürüne ihtiyaç duymanız halinde el temizleme kremi satın alabilirsiniz. Genel hijyen ve dezenfeksiyon ürünleri ile ilgili genel temizlik ve hijyen ürünleri grubumuzdan çeşitlere bakabilirsiniz. Fabrikanız otopark yol ve zeminler için buz çözücü Antifriz ürünleri aradığınız kalite ve fiyat aralığındadır.
Tarayıcınızın çerezleri kapalı durumda olduğu için alışveriş yapamayacaksınız.
Lütfen tarayıcınızın ayarlarına girerek çerezleri(cookie) aktif hale getiriniz.